Reseptit

Kysymyksiä ja vastauksia

RESEPTIT

Kasvissosekeitto

  • 1 BATAATTI (300-500G)
  • 450 G KUKKAKAALTA
  • 250 G PORKKANAA
  • 250 G PUNAJUURTA
  • NESTEENÄ: n. 4 dl KOOKOSJUOMAA/KAURAJUOMAA (myös vesi käy nesteenä)
  • Mausteita/kasvisliemikuutio (luomu)

 

Kuori ja keitä kaikki raaka-aineet pehmeiksi. Soseuta ainekset nesteen ja mausteiden kanssa tehosekoittimella. Bataatin lisäksi voi käyttää vapaasti haluamiaan vihaneksia. Bataatin voi myös korvata perunalla. On kuitenkin tärkeää, että mukana on yksi raaka-aine, jossa on enemmän hiilihydraattia (bataatti/peruna). Muista maustaa huolella!

Dieetti pizza

(reseptistä tulee kaksi pää-ateriaa joihin kuuluu hiilihydraatit. Pizzapäivänä käytetään myös ateria kolmosen rasva tähän reseptiin, eli sitä ei tarvitse lisätä ateria kolmoselle.)

POHJA:

40-50 kg:

vettä

90 g kaurajauhoja

2 rkl fibrex sokerijuurikaskuitua

1 rkl psylliumia

10 g oliiviöljyä

suolaa

50-60 kg:

vettä

100 g kaurajauhoja

2 rkl fibrex sokerijuurikaskuitua

1 rkl psylliumia

10 g oliiviöljyä

suolaa

60-70 kg:

vettä

110 g kaurajauhoja

2 rkl fibrex sokerijuurikaskuitua

1 rkl psylliumia

10 g oliiviöljyä

suolaa

70-80 kg ja yli:

vettä

120 g kaurajauhoja

2 rkl fibrex sokerijuurikaskuitua

1 rkl psylliumia

10 g oliiviöljyä

suolaa

Kaada kulhon pohjalle noin 2 dl vettä, lisää kuidut (fibrex,psylium) ja ripaus suolaa, anna imeytyä hetken. Jos koostumus on todella hyytelöinen, lisää hieman nestettä. Lisää seuraavaksi oliiviöljy ja jauhot. Vaivaa taikinaa käsin niin pitkään että kaikki jauhot ovat muuttuneet taikinaksi. Kauli pohja leivinpaperille ja esipaista 220 asteisessa uunissa 5-10 min. Huom. Pizzasta saa melko suuren, kunhan jaksaa kaulia pohjasta tarpeeksi ohuen.

Päälliset:

Pohjalle luomulaatuista paseerattua tomaattia (voi maustaa haluamallaan tavalla)

Laske kahden pääaterian proteiinimäärä yhteen ja valitse haluamasi täytteet sen mukaan. Kevyet proteiininlähteet, kuten katkaravut vievät vain puolet määrästä, esim. jos määräsi on 100 g proteiinia, voit käyttää 200g katkarapuja.

Esimerkki: ateria 2 ja 4 proteiinimäärä on 150g on käytössäsi = 300 g proteiinia koko pizzaan.

Voit lisätä vihanneksia haluamasi tavalla, esimerkiksi sipulia, suippopaprikaa, parsakaalia tms. Muista maustaa pizzan täytteet hyvin! Huom. Pizzaan ei tule juustoa.

Paista koko pizzaa vielä n. 10 minuuttia, jonka jälkeen puolita pizza. Näin sinulla on kaksi ateriaa syötävänä. Huom. Fatburn- ohjelmassa tämä syödään siis ainoastaan palautusaterialla (ateria 4).

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dieetti pehmis

Dieetti pehmis:

Tämä resepti sopii jokaiseen ohjelmaan ja painoluokkaan kohtaan: ateria 3.

1 jäinen banaani paloina

100 g jäisiä marjoja

1/2 avocado

1 kauhallinen ~ 30 g proteiinijauhetta

0,5 dl nestettä esim. sokeriton mantelijuoma tms.

Kuori ja pilko banaani paloiksi ja pakasta vähintään kaksi tuntia. Kun banaani on jäätynyt, sekoita kaikki aineet tehosekoittimessa pehmeäksi jäätelöksi. Tässä reseptissä proteiinijauheen maulla on melko suuri merkitys. Marjojen kaveriksi sopii hyvin vaniljaiset tai marjaiset maut.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Herkkuja bataatista

Bataatista saa valmistettua ranskalaisia tai herkullista muusia, joka sopii hyvin yhteen proteiinin lähteiden kanssa. Voluumia annokseen saa lisättyä muutamalla kikalla!

Bataattimuusi:

  • ravinto-ohjelman mukainen määrä bataatti
  • 200-400 g kukkakaalia
  • pieni loraus vettä
  • kasvisliemikuutio (luomu) tai mausteita, kuten valkosipuli, chili, herbamare yrttisuola

Kuori ja paloittele bataatti, keitä se yhdessä kukkakaalien kanssa kypsäksi. Lisää hieman nestettä sekä mausteet ja soseuta muusiksi. Kukkakaali tuo annokseen kivasti lisää syötävää, etenkin jos tykkää syödä runsaampia annoksia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bataattiranskalaiset:

  • ravinto-ohjelman mukainen määrä bataattia
  • 200-400 g porkkanaa tai myskikurpitsaa
  • mausteita

Kuori bataatti sekä kurpitsa/porkkanat ja pilko ne ranskalaisten muotoon. Ripottele päälle sormilla hieman vettä ja mausta. Paista 220 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rapea pannari kermavaahdolla

Tätä reseptiä voi käyttää kaikkien ohjelmien ja painoluokkien ateria 3 vaihtoehtona. Mikäli käytät tätä, voit ottaa aterian yhteydessä ruokalusikallisen oliivi/kalaöljyä suoraan suuhun, tai käyttää omenavinkin, joka löytyy tekstin lopusta. Tässä reseptissä proteiinijauheen maulla on suuri merkitys!

tarvitset:

  • 150 g valkuaista (esim. Laitilan Eggo)
  • 30 g vaniljan makuista proteiinijauhetta (esim. heraproteiinia)

koristeluun:

  • 1 pilkottu banaani
  • 100 g tuoreita marjoja

Kaada valkuainen puhtaaseen ja kuivaan astiaan. Vatkaa sähkövatkaimella niin kauan että koostumus on paksua vaahtoa, joka ei irtoa astiasta vaikka sen kääntäisi väärinpäin. Erottele vaahdosta muutama kolme ruokalusikallista erilliseen astiaan, jonka jälkeen lisää isompaan määrään vaahtoa noin 20 g proteiinijauhetta, sekoita varovasti, jonka jälkeen kaada vaahto leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Tasaa vaahto levyksi ja paista noin 200 asteisessa uunissa 10 minuutin verran.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sekoita eriteltyyn vaahtoon loput proteiinijauheesta sekä halutessasi hieman steviaa tms. makeutusta. Sekoita varovasti. Säilytä tämä kermavaahtona pannarin päälle.

Tarjoile rapea pannari ”kermavaahdon”, marjojen ja pilkotun banaanin kera!

Vinkki: voit myös paistaa pilkotun omenan tilkassa kookosöljyä ja käyttää omenapalat banaanin tilalta! 🙂 Mausta omenapaloja kanelilla ja kardemummalla!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dieetti crêpes

Vaihtelua pääaterioille! Tätä reseptiä voit käyttää sekä ateria 2 että ateria 4 tilalla! Mikäli aterian käytössä ei ole hiilihydraatteja, valmista täyte vain proteiinista ja vihanneksista.

rulla:

  • 100 g valkuaista
  • mausteita esim. yrttisuola, valkosipuli, chili

täyte:

  • aterian ohjeen mukainen määrä proteiinia miinus 25 grammaa. Jos käytössäsi on 180 g proteiinia, käytät vain 155 g jne.
  • aterian ohjeen määrä riisiä
  • vihanneksia (esim. parsakaali, sipuli, suippopaprika)

Uuni lämpenemään 170 asteeseen. Vaahdota valkuainen puhtaassa astiassa kovaksi vaahdoksi, jonka jälkeen lisää mausteet. Kaada vaahto uunipellille leivinpaperin päälle ja muotoile ympyräksi. Paista noin 10 minuuttia.

Paiston aikana valmista haluamasi täyte. Itse tein täytteen jauhelihasta, riisistä ja parsakaalista. Mausta täyte hyvin.

Kun pohja on valmis irrota se terävällä veitsellä varovasti leivinpaperista. Laita pohja suurelle lautaselle, kasaa sen päälle täyte ja hieman salaattia, jonka jälkeen käännä toinen puoli päälle. Lisää lautaselle vielä salaattia ja värejä!

vinkki: Jos kaapista löytyy Walden Farmsin salaatinkastikkeita, sopivat ne hyvin rullan sisälle kastikkeeksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dieetti burger (ateria)

Vaihtelua pääetrioille! Tätä reseptiä voit käyttää ohjelmien ateria 2 tai ateria 4 (fatburn) tilalla.

Bataatti-burger

  • annoksen ohjeen määrä bataattia
  • annoksen ohjeen määrä jauhelihaa
  • mausteita
  • salaattia
  • suolakurkkuja (sokeroimattomassa liemessä)
  • ketsuppia (ilman lisättyä sokeria)

Uuni 220 asteseen. Kuori bataatti ja leikkaa siitä kaksi pyöreää viipaletta, joista tulee hampurilaisen päällys- ja pohjaosa. Ylijääneestä määrästä voi valmistaa bataattiranskalaisia. Aseta viipaleet ja ranskalaiset uunipellille

Mittaa jauhelihasta oikea määrä ja sekoittele siihen haluamiasi mausteita, muotoile jauhelihapihviksi ja aseta samalle pellille bataattien kanssa. Paista kaikki osat kypsäksi noin 15-20 minuutin ajan.

Rakenna osista hampurilainen täytteineen ja lisää annokseen vielä erillinen salaatti!

Vinkki: Burgeri pysyy hyvin kasassa kun sen laittaa suodatinpussin sisälle!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

RAVINTO

TREENIT

Jätä kysymyksesi Ainolle

Aino vastaa kerran viikossa kysymyksiinne.